Spyt-Ups: Baby Problem eller tøjvask Problem?

Du har haft dit barn hjem, en måned eller deromkring, og han er en cutie–ingen tvivl om det. Der er et problem selv, et problem, du ikke havde overvejet før han ankom: han pukes hele tiden! Og det er ikke bare en lille urp. Vi snakker over skulderen og gennem hans næse slags ting. Er du flov over at lade andre holde ham. Tante Betty, sig hvem altid ved bedst, mener, at din baby har brug for at se en specialist lige væk, og din nabo fortæller du hun kender nogen, der kender nogen, der havde et spitty barn, der kvalte og døde i hendes søvn.

Du begynde at gøre midten nat børnehave løber til at kontrollere din baby’s vejrtrækning. Babyfonen er skruet op så højt du kan høre dens elektriske hum, og du lover dig selv endnu en gang at om morgenen du virkelig kommer til at ringe til lægen og bede om at se en specialist. I mellemtiden, er din baby i søvn. Der er ingen usædvanlige lyd på skærmen, og ingen opkast i barnesengen. Din baby er fint, men situationen er køre du sindssyg.

Så er denne spytte op okay? Eller er det et problem?

De fleste af den tid, baby spyt-up er en midlertidig form for gastroøsofageal reflukssygdom (GERD). Det er en betingelse forårsaget af en løs ventil på toppen af maven. Fra et mekanisk synspunkt er maven smuk simpel. Mad går, blander med sure fordøjelsesvæske og bliver kærnede. Så maven giver en fantastisk stor squeeze, tvinger mad ind i tyndtarmen.

For mange er dette problem fase. Når maven presser, ventilen i bunden formodes for at åbne, og ventilen på toppen formodes for at blive lukket. Men i babyer med GERD, ventil på toppen også popper åbne, så maden går begge veje – op og ned.

Desværre, GERD er ikke den eneste årsag til spædbarn opkastning. Der er livstruende årsager så godt. Tarmobstruktion. Infektion. Metabolisk sygdom (såsom PKU). Så hvordan kan du kende forskel? Nå, gør du det ikke alene. Du finder en læge du har tillid til og du lade hende bestemme. Her er nogle spørgsmål, hun vil spørge:

Er spytte-up projektil? Tarm forhindringer oprette et stort pres. Disse børn har meget insisterende opkastning, ofte på tværs af lokalet.

Er der blod eller galde i opkast? Disse er alvorlige tegn. Blod kan indikere erosioner eller højt blodtryk i mave-tarmkanalen, og galde er fælles med obstruktion.

Din baby chokeren på spyt-ups? Vi snakker mere end en lille rød i ansigtet gag her. Hvis din baby har pauser i vejrtrækning eller mørk blå i ansigtet, bør du søge lægehjælp øjeblikkeligt. Mens svær refluks kan forårsage dette problem, hjertefejl, kan blod infektioner og meningitis også.

Er din baby vinder vægt korrekt? Svær refluks kan forårsage vægttab, men din læge vil fjerne andre muligheder.

Dine svar på disse spørgsmål sammen med fysisk eksamen resultater, vil afgøre det næste skridt. Hvis der er en grund til mistanke om en anden årsag end refluks, er nogle test sandsynligt. Den mest almindelige test er den “øvre GI.” Din baby drikker en flaske af barium, og radiologen tager røntgenbilleder. Barium lyser op, viser strukturen i tarmkanalen. Hvis alt går vel, vil dit barn har en lille spit-up-indsats under eksamen. Radiologen vil se tilbageløb, som det sker, og du vil have dine synder. På den anden side kan din baby ikke samarbejder. Han kan ikke vise nogen refluks under prøvningen, selv når refluks virkelig er årsag til problemet. Må ikke bekymre dig; det vil ikke være den sidste gang han nægter at vise for dig.

Andre tests er mulige, men kun en håndfuld af babyer har brug for dem. For de fleste, kan refluks diagnosticeres på basis af historie og fysisk alene. Det er ligesom min bedstemor plejede at sige: Hvis det ligner en and og vandreture ligesom en and og quacks som en and, det er nok en and.

Så lad os sige vi fastslå, at din baby har refluks. Hvad er næste? Hvordan gør du det gå væk? Jo, det er det spørgsmål, der bragte dig i. Nå, kan du ikke lide svaret. Svaret er du ikke gøre noget, medmindre refluks er årsag til et problem. Beskidte vasketøj tæller ikke her. Vi taler konstant kræsenhed eller vejrtrækning problemer eller vægttab.

Kræsenhed, noget at reducere mavesyre normalt gør tricket–antacida og Zantac er gode eksempler. Din baby vil stadig spytte, men i det mindste han vil smile på tante Betty som han jordbund hendes bluse. Babyer med vejrtrækning problemer eller vægttab er et vanskeligere flok. De har brug for reduktion af deres opkastning.

Du kan starte ved at mindske foder volumen. Refluxerende spædbørn tolerere 2 ounce hver 2 time bedre end 4 ounce hver 4 timer. Prøv også at holde dit barn oprejst under og efter fodringer. Dette giver mulighed for tyngdekraften til at holde mælken i den nederste del af maven. Din læge kan have dig tilføje ris korn til mælken. Ikke Rice Krispies. Rice baby korn. Ikke grine. Jeg har set det gjort. Tykkere mælken ophold ned bedre, men det kommer med en pris–vægtøgning.

Sommetider disse simpel foranstaltninger er ikke nok. Din baby kan bruge medicin og muligvis operation for at stoppe den opkastning. Dette er forbeholdt de mest alvorlige tilfælde af refluks. Medicin og kirurgi kan have bivirkninger og uventede resultater, så det er bedst at sørge for deres potentielle fordele opvejer risikoen for konsekvenser. Din læge vil hjælpe dig med at beslutte.

For de fleste babyer er refluks behandling ikke nødvendig. Disse er babyer uden projektil opkastning. Der er ingen blod eller galde i deres spyt-ups. De ikke er kvælning. De har ingen åndedrætsbesvær. Ingen vægttab. Ingen ekstreme kræsenhed. Det er okay at lade deres mælk flyve over skulderen eller ud af næsen. Det er endnu okay hvis det jord tante Betty bluse. Hvad du har der er ikke en baby problem. Det er et vaskeri problem – og det er noget tante Betty kender alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *